Waarom dragen we steeds twee dezelfde oorbellen?

Misschien denken we dat dit zo hoort omdat schoonheid gebruikelijk in symmetrie wordt gevonden. Of doen we dit louter omdat oorbellen nu eenmaal per paar worden verkocht en hebben we dus geen keuze? We denken graag na over het matchen van onze schoenen en outfit, hoe we ons haar dragen en onze make-up doen. Het is een geweldige ervaring die we keer op keer hebben en waar we met plezier onze tijd voor nemen. Dus waarom zouden we ons laten beperken bij het uitkiezen van onze juwelen?

Met Macci breken we definitief met de grenzen die er nog steeds staan voor oorbellen. We komen helemaal tegemoet aan de mogelijkheid om juwelen verder te matchen met je outfit en je uitstraling. We verkopen ongelijke, asymmetrische oorbellen en we verkopen ze per stuk. Met onze juwelen heb je dus steeds vrije keuze of je twee dezelfde oorbellen aan doet, of liever 2 verschillende stukken kiest voor je look.

ongelijke Kreolen oorbellen met parel

Van Fibonacci tot Macci

De naam Macci is een samenstelling van Mathieu, oprichter van het merk, en Fibonacci, waarmee we tegelijkertijd verwijzen naar het matchen van oorbellen en look. De Italiaanse wiskundige Leonardo van Pisa, bijgenaamd Fibonacci, ontdekte in een reeks nummers een aantal verhoudingen, waarvan de gulden snee de meest bekende, die geweldige implicaties en toepassingen hebben overal rondom ons. Net zoals grote schilders en architecten deze verhoudingen gebruiken in hun werk, of zelfs traders ze gebruiken op de beurs, zijn deze verhoudingen ook in acht genomen bij het ontwerpen van onze juwelen. Op deze manier kunnen we naar hartenlust spelen met lengten en vormen en zullen deze steeds onbewust als “in balans” worden gepercipieerd.

Macci is Made to Match

Voor de ontwikkeling van onze Macci juwelen werken we in het moederbedrijf, Tresoro, samen met zowel jonge als ervaren getalenteerde goudsmeden en designers. Samen zorgen we ervoor dat onze juwelen het mogelijk maken voor vrouwen om optimaal te matchen en de best mogelijke ervaring hebben wanneer zij zich opmaken.

Neem een kijkje in de collectie en ontdek wat er zoal te matchen valt!

asymmetrische gouden oorbel
Scroll to Top